ₚосійською

Переваги та недоліки мобільних кондиціонерів

Мобільний кондиціонер має одну перевагу: його не потрібно монтувати, як у разі спліт-системи, чи навіть віконного кондиціонера. Він стає знахідкою в тих випадках, коли потрібно охолодити "сезоннонаселене" приміщення. Ну, наприклад, дачу чи будиночок біля моря. При своїх відносно невеликих розмірах і невеликій масі його можна легко перевозити, як кажуть, туди-сюди.
Однак, обов'язково потрібно передбачити отвір у віконному отворі або стіні для можливості виведення теплого повітря.
Сучасні мобільні кондиціонери комплектуються пультами дистанційного керування, програмованими таймерами, різноманітними фільтрами і навіть іонізаторами. За функціональними можливостями вони не поступаються стаціонарним моделям.

Мобільний кондиціонер IDEA IPN2

Вибираючи мобільний кондиціонер, як альтернативу спліт-системі або "віконнику", ви не виграєте у фінансовому плані. І ось чому. Вартість мобільного та "спліту" одного класу і з однаковою продуктивністю фактично дорівнює. Виникає уявна економія на монтажі та витратних матеріалах. Так як для досягнення бажаного ефекту охолодження мобільний кондиціонер потрібно вибирати з більшою продуктивністю, ніж аналогічну спліт-систему. Це пов'язано з низьким ККД або малою енергоефективністю мобільних кондиціонерів.
По-перше: всі деталі, що рухаються, такі як компресор, вентилятори та керуючі елементи розташовані в одному корпусі, тобто всередині приміщення, отже, є додатковими джерелами тепла. По-друге: конденсатор (аналог зовнішнього блоку спліт-системи) охолоджується, знову ж таки, повітрям усередині приміщення. І, по-третє: виводячи нагріте повітря з приміщення, кондиціонер створює в ньому знижений тиск, а отже, тепле повітря вулиці просочуватиметься через нещільність.
Ще один істотний недолік - високий рівень шуму, пов'язаний із розташуванням зовнішнього блоку в корпусі.
Також слід зазначити, що більш старі моделі не оснащені системою автоматичного відведення конденсату.
Купуйте мобільні кондиціонери, гарненько зваживши всі "за" та "проти".

Купити мобільний кондиціонер

У нас ви можете придбати мобільні кондиціонери різноманітних марок та брендів: Midea, Idea та ін.
Зверніть увагу на функціональні можливості та дизайн. І нехай влітку він дарує вам приємну прохолоду та комфорт.

Ціни та наявністьуточнюйте за телефоном