ₚосійською

Як кондиціонер впливає здоров'я людини?

Останнім часом кондиціонер став невід'ємним атрибутом нашого побуту, як, наприклад, телевізор чи холодильник. З підвищенням середньорічної температури, а як наслідок спекотнішим літнім сезоном, без кондиціонера стає все складніше. І не дивлячись на це, багато хто досі недостатньо або не правильно поінформований про їхній вплив на здоров'я.

У народі ходять міфи та легенди про згубний вплив кліматичної техніки. Найпоширеніша казка про те, що власники кондиціонерів ризикують захворіти на так звану "хворобу легіонерів" або легіонельозну пневмонію. Справа в тому, що збудники - бактерії легіонели можуть накопичуватися і розмножуватися тільки в місцях виникнення сильного конденсату. З сучасних кондиціонерів конденсат виводиться відразу після його утворення. Ще один фактор, що перешкоджає виникненню колоній шкідливих легіонел – це холод!

Іноді, заходячи в приміщення, що охолоджується, ми відчуваємо характерний запах принади. Це стосується інших бактерій, плісняви ​​та грибів, які люблять жити у кондиціонері. Сприятливе середовище для їх розмноження виникає, якщо внутрішній блок перебуває у запустінні. Не для кого не секрет, що, пропускаючи через себе повітря, кондиціонер одночасно затримує пил, виступаючи в ролі повітряного фільтра. Якщо цей фільтр регулярно не чистити, то пил разом з конденсатом створює ідеальне місце існування для грибків і плісняви. Ці дрібні паразити випускають свої суперечки до приміщення разом із потоком охолодженого повітря. А вже про шкоду цвілі всім і так багато відомо. Просто підтримуйте чистоту у своєму кондиціонері, і цвіль вам буде не страшна.

Трохи менш поширений міф у тому, що кондиціонерам властиво затримувати негативні іони, корисні організму людини. Фільтри кондиціонера - це, свого роду, дрібне сито, здатне затримувати пил та сміття, але ні як не дрібні молекули та іони. Мало того, у багатьох сучасних кондиціонерах є вбудовані іонізатори, що насичують повітря негативними іонами!

Багато людей бояться кондиціонерів, тому що вони сприяють розвитку простудних захворювань. Звичайно, якщо після вуличної жати посидіти під холодним потоком кондиціонера, то хвороби не уникнути. Повторимося, небезпечний не сам кондиціонер, а холодний потік повітря. Тому з самого початку під час встановлення кондиціонера визначте правильне місце для нього. Наші фахівці завжди вам його підкажуть.

Не варто так само зловживати низькими температурами, особливо коли в спекотний день ви часто виходите на вулицю. Температура в приміщенні має бути нижчою максимум на 5-7°C. Сильні та часті перепади температур негативно впливають на серцево-судинну систему. Однак у велику спеку кондиціонер нерідко стає просто рятівником для людей із хворим серцем. Звичайно ж, за умови дотримання сказаного вище.

Багато хто думає, що фреон, що міститься в кондиціонері, є отрутою. Фреон R22 насправді має деякий наркотичний ефект. При інтенсивному вдиханні він викликає слабкість та порушення координації. У замкнутому контурі кондиціонер він абсолютно нешкідливий. Спірно, так само, твердження про руйнівну дію цього холодоагенту на озоновий шар.

При правильному використанні кондиціонер не завдасть шкоди, а створить необхідний комфорт. У будь-якому випадку вибір за вами. Спека виснажує, а в умовах комфорту ми не тільки зберігаємо фізичну енергію тіла, а й психоемоційну, оскільки звільняємось від невдоволення.