ₚосійською

Що таке інверторний кондиціонер?

Інверторні технології були розроблені вже давно, проте широкого застосування в галузі кліматичної техніки отримали порівняно недавно. Інверторні компресори впроваджувалися одночасно з розвитком мікропроцесорної техніки. У 1978 році японською компанією Тошиба випущено перший кондиціонер, керований мікропроцесором. 1980 року – перший у світі інверторний кондиціонер.

У чому відмінність звичайних кондиціонерів від інверторних (inverter)? Звичайний кондиціонер (on/off) працює на постійній максимальній потужності, включаючись та вимикаючись залежно від заданої температури та температури у приміщенні. Інверторний, у свою чергу, працює постійно, але з різною потужністю, тобто при досягненні заданої температури, кондиціонер переходить на мінімальний режим, підтримуючи температуру без постійних включень і вимкнень. Наприклад, якщо класичний настінний кондиціонер має постійну холодильну потужність 2 кВт, то інверторний кондиціонер може змінювати її в діапазоні 1-3 кВт, що в середньому дає 2 кВт.

Такий принцип дозволяє економити електроенергію, уникати сильних перепадів температур, не створює потоків дуже холодного повітря.

Наочна схема порівняння принципу дії інверторного та звичайного кондиціонера:

Наочна схема порівняння принципу дії інверторного та звичайного кондиціонера

Інверторні кондиціонери мають ряд переваг:

  • задана температура в меншому діапазоні
  • малий рівень шуму
  • висока енергоефективність, економія електроенергії до 40%
  • краще працює взимку
  • велика зносостійкість

Інверторна технологія G10 Inverter, розроблена компанією GREE, визнана "Винаходом всесвітнього значення". Технологія GREE G10 Inverter вирішує проблему вібрації компресорів та забезпечує їх стабільну роботу при вкрай низькій частоті обертання в 1 Гц, виключаючи зупинку зовнішнього блоку після досягнення кондиціонером заданої температури. Таким чином, суттєво підвищується рівень енергозбереження, надійності та зручності експлуатації інверторних кондиціонерів. При роботі на мінімальній частоті обертання компресора кондиціонер споживає всього 45 Ватт! електроенергії. Технологія GREE G10 Inverter дозволяє кондиціонеру працювати у ширшому діапазоні продуктивності в режимах охолодження та обігріву, точніше підтримувати температурний режим для максимального комфорту.