ₚосійською

Найпошириніші запитання

Кондиціонер подає повітря з вулиці?

У більшості випадків побутові спліт-системи охолоджують повітря, що знаходиться всередині приміщення. Однак нові моделі деяких виробників дозволяють подавати і очищене повітря з вулиці. Також подачу свіжого повітря можна організувати за допомогою канальних систем або віконних кондиціонерів.

Який кондиціонер найнадійніший?

Термін служби будь-якого кондиціонера приблизно 5-8 років. При належному обслуговуванні можна продовжити "життя" кондиціонера до 15 років. Велике значення має кваліфікований монтаж.

Чи можна встановити кондиціонер самостійно?

Можна, але, як кажуть, "скуповий платить двічі", хоча ціна техніки набагато вища за вартість монтажу. Навіть якщо у Вас "золоті руки" і Ви знаєте теорію, Вам знадобиться спеціальний інструмент. До того ж, замовляючи монтаж спеціалістів, ви отримуєте гарантію!

З якого моменту починається гарантія на кондиціонер?

Гарантія на кондиціонер починається з моменту позначки в гарантійному талоні, про що свідчать штампи із зазначенням дати придбання та введення в експлуатацію.

Чи може один кондиціонер охолоджувати дві кімнати?

Бажано підбирати та встановлювати один кондиціонер у кожну кімнату окремо. Особливо, якщо ці кімнати розділені між собою коридором. При такій установці, щоб було комфортно у другій кімнаті, буде дуже некомфортно холодно у першій.

Чи можна встановити зовнішній блок на балконі?

Можна, якщо він не засклений. Якщо він засклений, необхідно передбачити в момент роботи кондиціонера приплив повітря через відкрите вікно балкону.

Як часто треба міняти фільтри?

Основні фільтри не змінюють їх необхідно чистити. Частота залежить від забрудненості приміщення. Це пізнається дослідним шляхом. Зазвичай у квартирах достатньо одного разу на місяць. В офісах або магазинах, де велика прохідність, фільтри потрібно чистити хоча б пару разів на тиждень. Заміна всіляких антибактеріальних, катехінових, срібних фільтрів проводиться в середньому один раз на рік.

Як часто потрібно викликати спеціалістів для технічного обслуговування та чищення кондиціонера?

Щонайменше один раз на рік. Бажано, після того, як облетить топлений пух.

Від кондиціонера постійно хворіють.

Правильне місце встановлення внутрішнього блоку – запорука вашого здоров'я! Також необхідно вміння налаштовувати температуру, швидкість і напрям повітряного потоку.

Чи обов'язково встановлювати козирок над зовнішнім блоком кондиціонера?

Зовнішній блок виконаний таким чином, щоб він міг витримати дію навколишнього середовища: дощу, вітру, граду тощо. Тим не менш, якщо на даху будинку, взимку утворюються бурульки, бажано підстрахуватися та встановити козирок.

Що таке потужність охолодження/обігріву 3,2 кВт?

Не плутайте з електричною споживаною потужністю. Простіше кажучи, цей кондиціонер забиратиме з приміщення і передаватиме тепло на вулицю (або навпаки в режимі обігріву) у розмірі 3200 Вт. Якщо електрична потужність такого кондиціонера становить близько 1,2 кВт, можна розрахувати його енергоефективність (ККД): 3,2/1,2=2,67!

Чи небезпечний фреон у кондиціонері?

Фреон – активна хімічна речовина. Але якщо він переміщується замкнутим контуром усередині кондиціонера без витоків, його боятися не варто. Звичайно, за умови, що монтаж здійснювався фахівцями в цій галузі.

Потріскує внутрішній блок. Чому?

Тріск кондиціонера відбувається через деформацію пластикового корпусу, пов'язану з перепадами температур. Не дуже якісний пластик, при різниці температур на зовнішній та внутрішній може потріскувати. У приміщенні на вході у випарник +25°C, на випарнику +5°C, повітря на виході +15°C. Особливо це помітно вночі, коли виставляємо малу швидкість вентилятора. При мінімальному потоці повітря через випарник ми отримуємо великий перепад температур зовні і всередині корпусу кондиціонера. Ось тут і з'являється потріскування корпусу. Якщо ви збільшите швидкість вентилятора, потріскування пропаде. Але шум вентилятора посилиться. Іноді внутрішній блок тріщить через неякісне встановлення. Це перекоси, нерівні стіни, нестача фреону, перетиснуті фреонові магістралі. У таких випадках без фахівця не обійтись.

До якої мінімальної температури можна використовувати кондиціонер?

Зазвичай, прості "неінверторні" кондиціонери можна використовувати для обігріву до -5°C, інверторні до -15°C. Експлуатація кондиціонера нижче за ці температури недоцільна з двох причин: збільшується ризик виходу з ладу; різко падає коефіцієнт енергоефективності, використання кондиціонера стає невигідним. Однак є інверторні моделі, розраховані для використання і при нижчих температурах - до -25 ° C!